Friday, October 12, 2012

Review: Baju Nikah

The last time I cerita pasal baju nikah was in this post. My nikah attire tak hebat mana pun, bukan designer, pastu cost dia sangatlah murah sampai I malu nak beritau.. haha. Anyway. Let me tell you guys a bit about how I put together the outfit.

Veil

As you may remember from my previous post I found my nikah veil last minute, in a kedai in Subang Parade called Maisonette on the LG floor. Dekat2 dengan Chatime. This veil is the most expensive part of my outfit.. tapi my mother sponsor Alhamdulillah. Not gonna say how much! The veil is chiffon, and it's simple, but I love everything simple. (:

My very simple veil. :)
 Tudung

Ok ladies, this is the most important part... for me lah. Baju cantik macam mana pun, but if your tudung style does not go well with your face, atau nampak awkward sebab terlalu stylo atau tak biasa pakai, it will show. You will look uncomfortable, less confident and super awkward. So, go with a style that (1) suits your face and (2) not too overdone.

Macam I, muka bulatnyaaa ya Allah so I had to wear something that frames my face a bit and makes my face look smaller. Style2 yang macam tudung syria yang melekap kat muka tu, memang out for me. Muka rupa macam pinggan.

So what I wore was a tudung bawal yang pendek, which I bought from this online shop. Banyak sangat colours to choose! Rupa tudung bawal tu macam ni:


After tudung bawal tu, I wore a normal selendang yang lilit tu. White, chiffon. Jojet pun boleh. Just lilit2 bagi kemas, then the veil goes on top. Shawl yang macam ni lebih kurang:


So bila dah pakai semua, it looks like this (maafkan muka buruk omg such bad pics tapi nak tunjuk tudung punya pasal):


Satu je I wish I could change, my anak tudung tu should have been white. Hmm. Oh well.

Baju kurung

I opted for a baju kurung modern (jenis yang zip kat belakang) with the sleeves and the bottom part of the baju in scallops. Actually the inner part of the sleeves ada mock buttons but tak nampak in any of the pics! 


My mum's over-excited face. My dad not impressed. haha..

Both of us (Faiq and I) bought the material at one of the shops along Jalan Tunku Abdul Rahman, KL. We bought it even before we got engaged. Sebab time tu we were heading to Semua House, cari cincin untuk tunang. Alang2 jumpa kain cantik dah murah, beli terus.

I tak ingat dah kedai yang mana satu exactly, tapi kedai tu tak popular sangat lah. Rezeki dia, dan rezeki kitorang dapat kain kat situ. Sepasang (4 meter) untuk lelaki dan perempuan, including the lace, jumlah semua less than RM200.

Then kitorang hantar material tu dekat a tailor in Bandar Sri Damansara, nama tailor to Mrs Wong. Her number (if you're interested) is 03-62728996. If nak tempah baju raya ke apa, sila la call buat appointment cepat2 because by April dia dah tutup semua tempahan! Pssstt... the tailoring for my outfit cost RM100. Hehehe

p/s: i tak plan pun nak sewakan apa2, but if you really2 nak, just contact me and we'll work something out. :)

9 comments:

  1. Assalamualaikum Puan Mawar!
    how's ur life nowdays? murah gila upah tailor! and very the lawa. hihihi. oklah janji murah dan puas hati! comel to the max with the simple outfit and shawl! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam Sheila! life is good, Alhamdulillah. honeymoon in 2 days weeeee!! hehe. i mmg cari murah2 je sebab baju nikah tu pakai tak sampai 3 jam pun!

      Delete
    2. absolutely! rindu nak comment2 eachothers with you Mawar! have a good honeymoon! and cepat2 dapat baby :)

      Delete
  2. heyy babe...glad u left a comment kat my post. thanks dear for ur prayers... :)

    anyways, lerrr dah kawen da dia..heheee.. congratz dear..! selamat pengantin baru. u looked absolutely beautiful n berseri2.. share more pics please..! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aw thanks renee! :) i'll be praying for good things for the both of us Inshallah.

      Delete
    2. hi mawar! long time x nmpk u update :)
      nk tgk log veil boleh x? nk wt inspirasi hihi

      Delete
  3. seri pengantin puan mawar sgttt jelasss! :) semoga berbahagia..

    ReplyDelete

If you don't have something nice to say, please don't say anything at all. Positive vibes only, people! :)

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...